Презареди
Цветове
Аромат
Цвят
Цъфтеж
Височина, см
Опаковка
Опаковка
Височина
Цена

Щамбови

Щамбови

Така наричаните още “дървета рози”и “високостеблени рози”. Много атрактивни, с непрекъснат цъфтеж. Облагородени са с най- често с чайно-хибридна, полиантова и пълзяща присадка. Използват се студоустойчиви сортове с непрекъснат цъфтеж, понякога и с аромат. Щамбовите рози с присадка от пълзяща роза се наричат още “рози фонтан” или “плачещи щамбови рози” поради характерната падаща форма на короната. Задължително е през първите 2-3 години да бъдат привързвани към колче, за да не се прекърши все още сравнително крехкото стебло.

Много важен момент е зазимяването на тези рози – необходимо е розата да се покрие с почва в основата, а стеблото да се увие с изолиращ дишащ материал, добре е в короната да се постави първо слама и след това тя да бъде обвита с дишащ изолиращ материал – чувал от зебло примерно. В никакъв случай не използвайте полиетиленови покрития, тъй като те могат да задушат розата Подрязване на короната се извършва през пролетта, като се премахват изсъхналите и заболели клонки, а същевременно се оформя и короната на растението. 

https://www.econt.com/services/shipment-price- калкулатор на Еконт Експрес, може да видите колко ще струва доставката Ви. 

 

 

 

Показва:
Подредба:
Една от най-известните сини чайно-хибридни рози. Подходяща за рязан цвят. Дълготраен цвят и много..
Модел: S3
24.00 лв.
Щамбова роза с височина 80-90 см., присадка от чайно-хибриден сорт. Големи цветове в нежно розово..
Модел: S5
24.00 лв.
Щамбова роза с височина 80-90см., присадка от чайно-хибриден сорт. Цветът е голям 10-12см. и мног..
Модел: ST6
24.00 лв.
Щамбова роза с височина 100-110 см., присадка от сорт флорибунда. Средно големи бели цветове..
Модел: S16
28.80 лв.
The product is currently Out-of-Stock. Enter your email address below and we will notify you as soon as the product is available.

Name
Email